Stránky

Vitajte v tzv.sofistikovanom svete,

zlučujúcom dve spoločné závislosti (knihy & seriály) dvoch autoriek s (takmer) identickým myslením-


ROMI & LILILNIE ..



sobota 9. júla 2011

PLL RECENZIA: 4. časť 2. série: Blind Dates

Cesta našich "pretty little liars" je čoraz viac komplikovanejšia. Zákaz stretávania len všetko zhoršuje. No ony si vždy nájdu spôsob ako sa stretnúť a poradiť.
Ako nám naznačil koniec tretej časti, "ktosi" zobral Melissin snubný prsteň zo záložne a keď si poň Spencer prišla dostala akurát podkovu(žeby pre šťastie? v ich prípade asi ťažko). Samozrejme, že za tým bola "A". Veľmi rada im to oznámila prostredníctvom smsky. A tak sa Spencer musela vyrovnať s tým, že ukradla a stratila prsteň svojej sestry.
Medzitým však "akčná" Spencer vyhľadá Wrena a chce od neho zistiť informácie, prečo pomáha Melisse. Ten sa však ukáže ako nevinný, pretože nevedel dokonca ani o tom, že Ian sa pokusil zabiť Spencer. Prepašoval pre Melissu lieky, aby tá mohla utiecť s Ianom. A to našim "pll" hlavne Spencer stačí na to, aby rozpútali akciu na odhalenie Iana. A takmer sa im to s pomocou Wrena podarí. No má to malý háčik - no k tomu sa dopracujem neskôr.
Počas tohto všetkého Emily stále bojuje so svojím klamstvom, ktoré dokonala "A". Okrem listu dostáva aj balíček vecí, potrebných pre štúdium na Danby. Našťastie však jej priateľka Samara jej dodá odvahu a pred Emilinou mamou nadhodí, že aj iné školy sú dobré a majú záujem o plavkyne.
Hanna sa snaží povzbudiť Lucasa, aby sa necítil tak veľmi zle kvôli rande s Danielle. No jemu to pripadá stále horšie a horšie. A tak požiada Hannu, aby si spravili "double date", čo ona okamžite zamietne. Predsa nebude randiť s Celebom. (čo by nás divákov veľmi potešilo, a nielen ich rande). Napokon po rozhovore s Celebom uznáva, že je to dobrý nápad, no nepôjde o žiadne rande, ale len o sprevádzanie Lucasa. Samotné rande zo začiatku vyzerá veľmi zle, najmä preto, že Hannina prehnaná snaha o pomoc vyvolá v Danielle pocit, že ide po Lucasovi a Celeb má byť len zámienka na žiarlenie. Lucas sa jej to snaží vyhovoriť, ale pomôže až Celebove prehodené rameno okolo Hanny. Takže "double date" dopadne dobre. Keď sa jej Lucas príde poďakovať a zmiení sa o Hanne, ako osobe, ktorá utiekla zlobe "čaty Alison" si Hanna uvedomuje, že by mala skutočne navštíviť psychologičku a odpútať sa od Alison. Rozprávanie sa so stoličkou u psychologičky však zrejme narobí ešte väčšie problémy.
Medzitým Aria dostane za úlohu od mamy odniesť kľúče bratovi po škole na ihrisko. Bohužiaľ ho tam nenájde a jeho bývali spoluhráči, už pomaly nevedia ako vyzerá. Mike totiž prestal chodiť hrať a ani sa nikomu o tom nezmienil. (za tým nebude nič dobré). Aria tam však stretáva Jasona, ktorý je nadmieru milý a celý čas hovorí o bývalých Ariinych ružových vlasoch. Aria je z toho zmätená.(spoiler!!! viete, že v budúcnosti tam vznikne potencionálny ľúbostný trohuholník medzi Ariou, Jasonom a Ezrom??? Nechce sa mi tomu veriť!) Aria sa snaží dohovoriť svojmu bratovi, no on je zjavne nespokojný s rodinnou situáciou a odmieta sa s tým zmieriť. Vyhráža sa Arii, že ak to prezradí rodičom, on prezradí jej stretávky s kamarátkami. Tak jej neostáva nič iné, len držať jazyk za zubami.
Záver epizódy v nás vyvoláva opäť napätie a otázky. Kancelária psychologičky je rozhádzaná a vyzerá to tam ako po vlúpaní. Ale dovnútra nikto nevnikol násilne. Žeby "A" mala nadprirodzené schopnosti? Alebo neexistuje žiadna "A" a je to naozaj mŕtva Alison?
A teraz sa dostávame k úplnemu záveru, kde "pll" zrealizovali plán odhalenia tajnej skrýše Iana. Idú za autom Wrena, ktorý naliehal, že pôjde s Melissou za Ianom, keďže jeho rany môžu byť vážne. Hneď ako prídu na miesto, Melissa vykríkne a my sme v strachu, že jej chce ublížiť. No to už on nemôže. Je totiž mŕtvy. A mýlite sa, ak si myslíte, že tam leží mŕtvy zaškrtený obesením. V rukách drží zbraň a jeho hlava je zaliata krvou.....

A teraz naša pravidelná "naj-rubrika"
Naj scéna: "double date" - Hanna & Caleb
Naj oblečenie: Aria
Naj pesnička : Hearts - Blair
Naj prekvapenie: Mŕtvy Ian

PROMO k 5. epizóde



Nasledujúcu recenziu vám prinesie Lililnie. S pozdravom,
Romi :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára