Stránky

Vitajte v tzv.sofistikovanom svete,

zlučujúcom dve spoločné závislosti (knihy & seriály) dvoch autoriek s (takmer) identickým myslením-


ROMI & LILILNIE ..



streda 27. júla 2011

PLL RECENZIA : 6. časť 2. série: Never Letting Go

Dnešnú recenziu Vám prinášame v tzv. zmixovanom zložení autoriek. Úvod pre vás napísala Romi a pokračovanie je podľa Lililnie. Keďže však obidve zmýšľame rovnako, nemyslím si, že spoznáte rozdiel. :) Celú recenziu k 6.dielu Pretty Little Liars si prečítajte v pokračovaní článku.. :)
Naše "pretty little liars" sú zmätené z toho, čo sa dozvedeli na cintoríne. Ian zrejme nezabil Alison, pretože podľa videa, z ktorého doteraz vždy videli len útržok Alison odišla od Iana živá a zdravá. Prečo by "A" chcela, aby si dievčatá mysleli, že vrahom je Ian? A kto je potom skutočným vrahom Alison? A kto je vlastne "A"? Mysleli sme si, že pohrebom Iana je všetko vyriešené, no v podstate sme stále len na začiatku. Začínajú sa prípravy na módnu prehiadku, ktorú každoročne organizuje stredná škola v Rosewoode. Kedysi pre túto módnu prehliadku Ali žila, no teraz to bude len ďalšia spomienka na ňu. Novou organizátorkou sa stáva Spencer, ale prípravy jej celý čas znepríjemňuje Mona, ktorá sa počas Spencerinej neprítomnosti vyvolila za hlavnú organizátorku.
Aria, Hanna, Spencer a Emily si prostredníctvom tejto udalosti opäť spomínajú na Alison-a teraz prichádza čas, kedy si na jej počesť majú obliecť šaty, nad ktorých krásou kedysi len potichu žasli. Zo začiatku im to pripadá divné, ale keďže jej mama nalieha, nakoniec súhlasia. (Ja zas musím podotknúť- prečo aj my nemáme akcie tohto typu ? V Amerike je kopa tématických večierkov, prehliadok a podobne- hneď by som to tu uvítala).

Čo sa týka Arie, tá sa s Jasonom zbližuje čoraz viac a viac. A Ezra sa v PLL objavuje menej a menej a menej.. dúfajme, že sa to v najbližších dieloch napraví. Jason ju dokonca zavolal do auta, pretože sa chcel porozprávať o tom, čo jej povedal na pohrebe. Neskôr spolu vyberajú Aline fotky, keďže Aria je tá, čo si túto činnosť zobrala na starosť. Nápad poradiť sa s kamarátkiným bratom, ktorému jej dávne ružové vlasy pripadali atraktívne jej zrejme prišiel naozaj dobrý. Nakoniec sa však mierne pohádajú, keďže sa Aria stále nechápe, ako si tú noc nemôže pamätať a Jason tvrdí naďalej svoje.

Hanna stále rieši rodinnú situáciu- jej rodičia si zrejme rozumejú až podozrivo príliš a dokonale to zatiaľ vidí zrejme len ona. Jej otec si to nechce priznať a stále ju presviedča o opaku, aj keď čas, ktorý má tráviť s novou rodinou trávi skôr s nimi.
A samozrejme, je tu ešte "Caleb-situation"- toho síce v minulom dieli pobozkala, ale stále sa netvári, že by sa niečo extra zmenilo.

Emily presviedča mamu, aby odišla za otcom na dlhšie- mohla by zatiaľ zostať u jednej z kamarátok.. Napr. u Hanny. Tá nakoniec súhlasí.
V oddelení lásky však Emily veľmi nevie, na čom vlastne je. Zdá sa, že so Samarou sa zbližujú a rozumejú si, ale tá sa na prehliadke objaví s iným dievčaťom, pričom sú si až príliš blízke.


Spencer si vypočula zvláštny rozhovor jej otca s Alisoninou mamou- tým pádom jej situácia s rodinou DiLaurentisových opäť príde akosi zvláštna. A navyše, stále nevieme, kto bol tou postavou, ktorá sa záhadne objavovala v Jasonovom dome. Žeby to bola "A" ?
Aspoňže s Tobym to má teraz priam dokonalé. :)

A teraz detailnejšie k celej prehliadke : Okrem toho, že si Spencer takmer trhá vlasy kvôli Mone samotnej, tá (aby toho nebolo málo) dohodila aj dídžeja- a nie je to nik iný ako Noel Kahn. Ujo Hastings a teta DiLaurentisová sa zase záhadne hádajú a rodičia Marinovci zase záhadne zbližujú. Dokonalá "párty".

Na prehliadke dievčatá predvedú 3 rôzne krásne outfity (pozn.: stavím sa, že si to užívali aj samotné Lucy, Ashley, Shay a Troian.. hlavne si všimnite ako nadšene vystúpia Shay a Ashley, keď idú spolu- vedeli ste, že sú najlepšie kamarátky ? Skúste si na youtube pozrieť jeden z ich live chatov, určite sa zasmejete.. a sú úplne iné ako ich postavy).

Pri poslednom vystúpení, špeciálne na počesť Alison sa však všetko pokazí. Začne hrať prudká rockovo-metalová hudba, z fotiek Ali šľahajú plamene a nápisy typu "Bitch is back" sú všade naokolo, pričom všetci prítomní sú zmätení a zdrvení. Jedine Spencer hneď koná a odpojí všetky možné káble ktoré nájde, len aby sa to už skončilo. Alina mama sa úplne rúca a nikto nevie čo sa stalo. Svoju kamarátku pochovávajú akoby stále dookola- a vždy príde niekto, kto poškvrní jej pamiatku a dievčatám spôsobí zlé spomienky. Takže zase "A" ? To síce nevieme, ale netreba zabúdať, že dídžej tohto podujatia, Noel Kahn bol naozaj podozrivý ešte pár dielov dozadu.

CD s neplánovaným záverom nakoniec zničí zrovna Jason. Medzitým Caleb čaká na Hannu, aby ju odprevadil domov. Tá nakoniec dosiahla svoje v rodinnej situácii- otec si konečne uvedomil, že sa s jej mamou opäť zbližuje. Spencer sa otca pýta na situáciu s pani DiLaurentisovou, ale nedozvie sa nič, jedine to, že by sa mala od Jasona držať ďalej. To by mal niekto pripomenúť hlavne Arii, nemyslíte ? Pretože postava Ezru ide akosi do úzadia. A mimochodom, dlho sme nevideli ani Jennu.
A na záver, "A" samozrejme zanecháva odkaz. Stačí sledovať sviečky. :)
NAJ postava z "Never Letting Go" celkovo:
Hanna
NAJ scéna z "Never Letting Go":
Predvádzanie šiat
NAJ oblečenie z "Never Letting Go":
Hanna, Aria, Spencer, Emily
NAJ hlášky z "Never Letting Go":
Hanna, Spencer
NAJ prekvapenie z "Never Letting Go":
Neplánovaný záver (aj keď bolo jasné, že sa niečo stane)
NAJ pieseň z "Never Letting Go":
Twirl- The Things We Do For Fashion :)
PROMO K ĎALŠEJ ČASTI:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára