Stránky

Vitajte v tzv.sofistikovanom svete,

zlučujúcom dve spoločné závislosti (knihy & seriály) dvoch autoriek s (takmer) identickým myslením-


ROMI & LILILNIE ..



piatok 17. júna 2011

Teen Wolf


Nový teenagerský seriál, ktorý so sebou prináša veľa prekvapení. Prvým je, že jeho materská stanica je MTV, čo by sme vôbec nečakali, že príde s TV seriálom a navyše takéhoto žánru (skorej by sme čakali niečo na štýl Glee...) Druhým prekvapením je, že seriál je remakom filmu Teen Wolf z roku 1985 (viac info http://www.imdb.com/title/tt0090142/ )

O čom teda seriál je?
Už z názvu sa každý z nás dovtípi, že pôjde o chlapca -teenagera, ktorý sa stane vlkom resp. vlkolakom.
Seriál začína rýchlym nástupom, tzv. "in medias res", čiže hneď v prvej scéne, sa hlavný hrdina Scott a jeho kamarát Stiles vyberú do lesa hľadať mŕtve telo, ktoré objavila polícia (otec Stilesa) Ako by sme určite (ne)čakali, Scotta uhryzne vlk. Spočiatku si myslí, že je to len obyčajné pohryznutie, ktoré sa časom zahojí, no hneď na druhý deň začne sledovať, že má vylepšený sluch, odrazu je perfektný v Lacrosse, ktoré mu nikdy nešlo. Stiles (veľmi komická a moja obľúbená postava) mu ihneď predvída, že sa určite z neho stáva vlkolak. A tak okamžite hľadajú na internete (klišéééé :D, zaujímavé je, že vždy nájdu na internete starobylé legendy, pričom my po naťukaní do Googlu by sme našli odkazy na seriály typu TVD, True Blood a podobne... )
Aby zápletka nebola príliš jednoduchá, v ten deň prichádza do školy nové dievča Alison, ktorá sa Scottovi zapáči. No ani ona, nie je voči nemu odmeraná. Po niekoľkých "náhodných" stretnutiach sa zbližujú a vzniká medzi nimi náklonnosť. No ona stále nevie, že Scott je vlkolak - začiatočník, ktorý len veľmi ťažko ovláda svoje vlčie besnenie, a nepredvídané začínajúce sa premeny, okamžite po nejakej vypätej alebo adrenalínovej udalosti.
Ďalšia postava, ktorá zamieša situáciu je Derek - tiež vlkolak. Scott a Stiles ho považujú za zlého, pretože premenil Scotta na vlkolaka a hlavne preto, lebo zrejme zavraždil svoju vlastnú sestru (telo, ktoré hneď na začiatku hľadali) Počase sa dozvedáme (po strhujúcej bitke medzi Scottom a Derekom), že Derek za to nie je zodpovedný, ale akýsi "tretí - alfa", ktorý nielen premenil Scotta, ale vydobíja si prvotné postavenie medzi vlkolakmi.
Súčasne je zaujímavý aj fakt, že otec Alison (Scottovej rodiacej sa lásky), je "hunter", lovec vlkolakov. No zatiaľ, nevieme nič bližšie, len to, že to určite nebude ľahké.

Seriál, ktorý spočiatku vyznieva ako veľké klišé a ošúchaný fantasy motív, možno napodobenina TVD, začína byť celkom zaujímavý a ja vám ho určite odporúčam. Už len hlášky spomínaného Stilesa, stoja za pozretie :D Toto bola taká stručná recenzia prvých troch častí a určite vám budem o tomto seriáli písať ďalej po ďalších častiach :)
S pozdravom,
Romi :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára