Stránky

Vitajte v tzv.sofistikovanom svete,

zlučujúcom dve spoločné závislosti (knihy & seriály) dvoch autoriek s (takmer) identickým myslením-


ROMI & LILILNIE ..



pondelok 11. júla 2011

SAB - mini recenzia vzťahov

Nedávno som vám písala len tak informačne o seriáli Switched At Birth a už som tu s novým článkom znova. No čo, pozeráte ho? Ja osobne áno a zatiaľ sa mi veľmi páči. Prekvapuje ma svojou sviežosťou, príjemným napredovaním a zaujímavými zápletkami.

Bay začala navštevovať štvrť, kde mala pôvodne vyrastať, kebyže nedôjde k výmene pri narodení a zoznamuje sa s Ty-om (milých a pohľadným chlapcom, ktorý je okrem všetkého aj pracovitý). Spočiatku ju považuje za namyslenú boháčku, no postupne sa spoznávajú a zamilujú sa do seba. Nebol by to správny seriál bez komplikácií, že? Bay sa vytratí z domu za Ty-om, a keď to jej rodičia zistia, spustí sa lavína "sexuálnej výchovy" a napokon pozvanie Ty-a na rodinnú večeru. Bay tuší, že to dopadne katastrofálne a tak sa snaží "katastrofu" zmierniť tým, že pozve na večeru aj Daphne a jej mamu.(bohužiaľ tento ťah vyjde len čiatočne) Bay sa na večeri dozvedá, že Ty sa rozhodol narukovať do armády a to znamená odlúčenie, resp. rozpad ich vzťahu. Vydrží to ich láska, alebo to načisto skončí??

Daphne naďalej navštevuje školu pre nepočujúcich a priatelí sa s Emmettom, ktorý je správny chlapec bez zlých a nekalých úmyslov. No lenže Daphne a možno ešte ani Emmett si neuvedomuje, že je zrejme do nej zaľúbený, lebo keď na charitatívnom večierku sa Daphne venuje celý čas Liamovi- bohatému chlapcovi, s ktorým začala chodiť, Emmet žiarli. Pohádajú sa, no napokon si odpustia, ale Daphne sa medzitým stihne s Liamom rozisť. A to nielen na podnet Emmetta, ale hlavne na podnet Bay, pretože Liam bol jej bývalý alebo ak chcete, ex priateľ. Takže opäť sa pýtam, dá sa Daphne opäť dokopy s Liamom? Alebo si uvedomí, že skorej patrí k Emmettovi??

Zaujímavým prvkom jej aj vzťah rodičov "našich vymenených". Rodičia Bay, čiže biologickí rodičia Daphne sa príliš chcú angažovať v živote Daphne, až ak mám priznať pravdu to lezie na nervy. Za to matka Daphne, čiže biologická matka Bay ide na zoznamovanie s dcérou pomaličky a nesnaží sa vnucovať. Daphne si skvele rozumie so svojím novým bratom a aj rodičov prijíma s láskou. Za to Bay si vychutnáva rady do života od biologickej matky a hlavne menej názorov charakteru "nesmieš". Len dospelí si akosi nerozumejú. Obidive matky majú protichodné názory na život a vzniká medzi nimi dosť konfliktov. Uvidíme ako to bude ďalej.







BTW: Všimli ste si v poslednej epizóde jednu menšiu chybu??? Keď Daphne hrala poker s jej biologickým bratom a jeho kamarátmi,(už bez Emmetta) tak zozadu mala cop a z predu rozpustené vlasy, a dokonca až v dvoch scénach to tak bolo, až potom sme mohli vidieť, že už bolo všetko OK a zo všetkých strán má cop :D Schválne, všimli ste si to?

S pozdravom,
Romi :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára