Stránky

Vitajte v tzv.sofistikovanom svete,

zlučujúcom dve spoločné závislosti (knihy & seriály) dvoch autoriek s (takmer) identickým myslením-


ROMI & LILILNIE ..



utorok 19. júla 2011

PLL RECENZIA: 5. časť 2. série: The Devil You Know

Po predchádzajúcom dôležitom dieli sa zdá, že je všetko vyriešené. Ian zabil Alison, priznal sa, spáchal samovraždu a dievčatá sa zbavili pozornosti od polície. Nám je však jasné, že je to úplne inak. "A" totiž nikam neodišla a vynárajú sa ďalšie skutočnosti, ktoré fakt, že Ian zabil Alison spochybňujú.
V pokračovaní článku si prečítajte celú recenziu k piatemu dielu s názvom "The Devil You Know" od Lililnie.
Hneď v úvode tejto epizódy môžeme vidieť, že "pretty little liars" nemienia situáciu uzavrieť. Aj keď by bolo príjemné, konečne žiť svoje životy a nezaoberať sa smrťou Ali, zrejme to také ľahké nebude. Momentálne si to najviac uvedomuje Emily, ktorá tuší, že v tom celom má prsty "A". Potvrdí jej to aj SMSka, v ktorej "A" naznačuje, že Ianov rozlúčkový list vyzerá akosi povedome. Naopak Spencer, ktorá toho doteraz riešila najviac, túži po kompletnom uzavretí celej situácie. Jediné, čím sa chce zaoberať je jej rodina- a hlavne jej sestra, pre ktorú bola smrť Iana obrovskou stratou. Trvá na tom, aby Ianovi zariadili pohreb- aj keď bol taký, aký bol.

Hanna sa po "dvojitom rande" opäť zbližuje s Calebom, či sa jej to páči alebo nie. Rieši však aj "problém" s mamou- konkrétne mamine obavy. Tá sa čoraz viac bojí toho, že sa Hanna raz nevráti domov. Zvláštne, že keď im všetky 4 tvrdili pravdu o Ianovi, príliš ich to netrápilo.
Aria sa ocitne zoči-voči Jackie (ja som vravela, že Jackie číha všade). Vyzerá to tak, že zatiaľ z celkom nevinnej scény vznikne neskôr nejaký väčší problém- načo by tam inak tá scéna bola, však ? Dúfajme že páru "Z" a "Pooky Bear" sa to príliš neskomplikuje. :)
Aria má totiž aj ďalšie problémy, ktoré treba riešiť. Napríklad jej brat- ktorý sa vlámal do Jasonovho domu. Alebo sa teda o to aspoň pokúsil. Vysvitne dokonca fakt, že to on sa vlámal do garáže Emily aj do Spencerinho domu- kde svoju vlastnú sestru strčil a ony si chúdence mysleli, že to bol Ian.

Aby toho na Emily nebolo málo, náhodne zistí, že muž, ktorý (údajne) za Iana doručil peniaze, pracuje v istej zásielkovej spoločnosti a zjavne sa vyhýba akýmkoľvek otázkam. Nakoniec však z neho vytiahne, že s Ianom vôbec nekomunikoval- najala ho nejaká žena ktorú nevedel (alebo nechcel) identifikovať.
Na podnet SMS od "A" sa Emily pohrá so všetkými jej SMSkami, dopismi a inými odkazmi- aby nakoniec zistila, že Ianov rozlúčkový dopis je len obyčajný mix- text poskladaný zo všetkých správ od "A" ktoré kedy dostali. Intuícia sa jej teda potvrdila- Ian sa nikdy nepriznal.

Ďalšie zaujímavé skutočnosti odkrýva pohreb- Jason, s ktorým sa Aria až podozrivo veľmi zbližuje, odhalí znepokojujúci fakt- z noci, kedy zomrela Alison si nepamätá nič. Mal strach, že jej vrahom bol vlastne on. Ian mu však svojím priznaním vyčistil svedomie- ale my predsa vieme, že to tak nie je, pretože Ian sa nikdy nepriznal.
Ariu na tejto "akcii" znepokojí aj situácia so "Z", ktorý jej nebol až takou oporou, ako si predstavovala. Ich idea týkajúca sa vyjdenia na verejnosť ako pár totiž nie je taká jednoduchá, ako by sa mohlo zdať.

Hanna pomáha Calebovi vyriešiť situáciu s jeho náhradnou mamou, pričom si myslí, že on o tom nevie. Zjavne tetu vystraší a my sa neskôr dočkáme "Haleb" KISS scény. :)
Ale keďže nejasností nikdy nie je dosť, v momente, keď sa Melissa snaží niečo povedať Spencer, vysvitne, že Spencer má Ianov telefón v taške. (Samozrejme, práca "A"). A keďže Ian bol mŕtvy už viac ako týždeň, Melissa ju obviní, že SMS pod jeho menom písala práve ona. Medzitým Logan Reed dostane zaplatené od policajta Garretta, aby odišiel preč a nemohol dievčatám poskytnúť informácie. Jenna sa dozvie, že je všetko vyriešené. Popletené je to až-až.

Najväčšia scéna však prichádza na záver- pretty little liars sú vylákané na cintorín, kde sa im zrazu prostredníctvom projektora spustí video- to isté video, ktoré videli už snáď miliónkrát. Až na "menší detail" : tentokrát s doteraz nevidenými scénami ! Nahrávka pokračuje ďalej a my vidíme šokujúci fakt- Ian nezabil Alison. Ona totiž ešte po údajnej vraždiacej scéne žila.
Vy ste si naozaj mysleli, že získame odpovede tak skoro ? :)
Na záver typický rituál:
NAJ postava z The Devil You Know" celkovo:
Hanna
NAJ scéna z "The Devil You Know":
Hanna & Caleb
NAJ oblečenie z "The Devil You Know":
Hanna, Aria
NAJ hlášky z "The Devil You Know":
Hanna
NAJ prekvapenie z "The Devil You Know":
Fakt, že Ali ešte žila a Ian ju nezabil
NAJ pieseň z "The Devil You Know":
Trent Dabbs & Ruby Amanfu- Turn Our Eyes Away
A promo k najbližšej epizóde:
(Recenziu k nasledujúcemu dielu vám napíše Romi).. :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára