Stránky

Vitajte v tzv.sofistikovanom svete,

zlučujúcom dve spoločné závislosti (knihy & seriály) dvoch autoriek s (takmer) identickým myslením-


ROMI & LILILNIE ..



piatok 22. júla 2011

Teen Wolf 7-8. časť 1. série

Po 2. častiach som tu opäť s recenziou. :)
Plán na vylákanie "alfu" vyšiel nadmieru dobre. Scott a Stiles sa ukrývajú v škole, no alfa ich neustále prenasleduje. Môžeme vidieť mnoho napínavých situácií, keď sa dvom kamarátom podarí len-len utiecť a zabarikádovať sa v ďalšej miestnosti. Medzitým smska od Scotta vyláka Alison a neskôr aj Lydie a Jacksona tiež do školy. Neskôr vyjde najavo, že smsku nenapísal Scott. (Ale kto? Zrejme alfa, no určite nie v podobe zúrivého zvieraťa) A tak Scott, Stiles, Alison, Lydie a Jackson sú zavretí v škole a hľadajú spôsob ako uniknúť. "Čo sa to deje?" - táto otázka bola položená veľakrát. Scottovi nenapadlo nič lepšie, ako to hodiť všetko na Dereka. "Derek je vrah. Chce nás zabiť!" Dobrý nápad, ale je naozaj Derek mŕtvy? Keď už niet žiadneho východiska, Scott sa rozhodne, že pôjde po kľúč, ktorý má mŕtvy školník (ďalšia obeť akože Dereka) a tak sa im snáď podarí zachrániť sa. No vtedy nás prekvapí nečakaná "inteligentná" poznámka Lydie. "Vyrobme výbušnú zmes a tým ho môže Scott zneškodniť. "Všetci sa pustia do práce, no pridali správne ingrediencie? Scott už chce odísť, no Alison sa ho snaží zastaviť. Je zmätená, lebo cíti, že klame. Scott napriek tomu sa vydá na záchrannú akciu. Na poslednú chvíľu uchmatne školníkovi kľuč, a keď už to vyzerá nádejne, výbušnina nesplní očakávanú úlohu a "alfa" sa vrhne na Scotta. Ale nie, on ho nechce zabiť. On chce donútiť Scotta, aby zabil svoju "old smečku" čiže svojich priateľov. Nainfikovaný zlosťou Scott to takmer spraví, no hlas Alison ho zastaví a tak ich zamkne v miestnosti. Našťastie prichádzajú policajné autá, ktoré ich vyslobodia. Po tomto všetkom sa Alison rozchádza so Scottom, lebo mu už neverí a nevie, čo si má o tom všetkom myslieť.
Scott je značne z ich rozchodu nešťastný a má to dosť veľký vplyv na jeho "zviera" a blížiaci sa "full moon". Ani Alison nie je šťastná a zbližuje sa s Jacksonom, ktorý už akosi prestáva mať rád Lydie. Za to Stiles stále miluje Lydie a navrhne Scottovi, aby sa jej spýtal, či sa aj jej on páči. Má vraj využiť svoje schopnosti,aby odhalil u nej "sexual desire". Scott sa snaží splniť tento sľub, no vymyká sa mu to spod kontroly, keď sa Lydie na neho vrhne a začne ho vášnivo bozkávať. Medzitým Stiles dostáva úlohu hrať v prvej linií a Scott sa stáva spolu s Jacksonom kapitánom týmu. Stiles Stilinski premenovaný trénerom na Bilinského ("Woow, volaj ma Biles !!! ":D Bože ja milujem Stilesa !!!! to je dokonalá postava. Čudné, že? Vzhľadom na to, že všetky "teen girls" milujú svalnatého vlkolaka bez trička menom Scott alebo Derek :D ) zisťuje, čo spravil Scott a je nahnevaný. A tak, keď pomáha Scottovi počas splnu, predhodí mu misku pre psa s meno SCOTT(:D:D:D) Scott priviazaný k radiátoru mu objasňuje, že to nebola jeho vina. No spln sa neodvolateľne blíži a Scottovi nepomôže ani reťaz a utečie do lesa. V záchvate žiarlivosti sa takmer prezradí a zabije Alison s Jacksonom, ktorí sa v aute zhovárajú a zdieľajú svoje pocity. Vtedy prichádza na scénu "oživený" Derek a opäť pomáha Scottovi. Dozvedáme sa, že jediný liek na vlkoláctvo je zabiť toho, kto ho pohrýzol. A to znamená zabiť "alfu". V závere 8. epizódy vidíme "alfu" ako hľadí na mesto a mení sa z príšery na človeka, no my mu nevidíme do tváre. Môžeme vidieť len obrys postavy zozadu. Určite ste aj vy zvedaví, kedy sa nám ukáže "alfa" v ľudskej podobe face- to- face.
Seriál by nebol úplný, kebyže na scénu neprídu aj "hunters" a neplánujú zasiahnuť a zastaviť celú situáciu. Pátrajú po novom mladšom -menšom vlkolakovi a ako vhodná osoba sa im vidí Stiles (chudáčik, snáď to prežije). Viac sa dozvieme v ďalších častiach.
S pozdravom,
Romi :)



PROMO k 9. epizóde

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára