Stránky

Vitajte v tzv.sofistikovanom svete,

zlučujúcom dve spoločné závislosti (knihy & seriály) dvoch autoriek s (takmer) identickým myslením-


ROMI & LILILNIE ..



sobota 30. júla 2011

Chloe King - TRIO RECENZIA


Tentokrát vám prináša recenziu k seriálu The Nine Lives Of Chloe King - Romi :) Je to len výnimočná situácia, nabudúce sa môžete tešiť na recenziu od Lililnie.
Recenziu si prečítate v pokračovaní článku.



Naša Chloe King sa snaží vyrovnať so životom ako Mai. A nielen taká obyčajná mai, ale Mai - zjednotiteľka. Tá na ktorú čakali, tá ktorá ma 9 životov. Je to pre ňu ťažké, pretože to nie len zábava a dlhé pazúriky, ale aj tvrdý tréning. No do mesta prichádzajú dve ďalšie mai, ktoré tvrdia Chloe, že sa môže zabávať. A tak ju berú na diskotéku, kde sa môže zabaviť. Alekovi a Jasmine sa to nevidí a tak Jasmine tam ide s ňou. Samozrejme tam nesmie chýbať ani Amy, ktorá neustále rieši problémy s Paulom. (Amy chce od ich vzťahu niečo viac, no Paul to zle pochopí a čaká ju nahý v posteli. Potom nasleduje okamžitý rozchod, ale napokon sa dajú opäť dokopy). Všetko by bolo ok, kebyže Chloe-ine nové kamarátky ju nezačnu presviedčať, že ľudia sú niečo horšie a kľudne ich môže zabíjať. A to sa Chloe nepáči. Neskôr zisťuje, že ju chceli získať pre seba ako zjednotiteľku. Po nebezpečnej bitke, jedna z nich zomiera. Chloe tak pochopí, že nie všetky klany mai sú také čestné ako si myslela.
Chloe však stále nedokáže pochopiť, že vídanie sa s Brianom nie je správne. On ju totiž pozýva na párty, ktorá je viac pracovnou záležitosťou než párty. A tak Chloe sa nahodí do krásnych červených šiat a chystá sa na párty. Ako inak Alek ju opäť sleduje, aby chránil jej bezpečnosť. Spoločnosť mu robí jeho expriateľka, tiež mai ako inak. Chloe je na párty väčšinu času sama, pretože Brian musí stále čosi vybavovať a tak sa raz nechtiac zoznamuje s Brianovým otcom (ktorý je mimochodom hlavným šéfom lovcov mai). Našťastie sa nič zlé nestane, no Chloe musí náhle odísť, aby zachránila svoju najlepšiu kamarátku Amy. Tá sa totiž v snahe nájsť si niekoho lepšieho ako Paul zaplietla s chlapcom, ktorý nelegálne hrával karty v bare a ešte aj podvádzal. Chloe to všetko vyrieši s eleganciou a takmer bez Alekovej pomoci. Keď neskoro večer príde za Chloe Brian, aby sa jej ospravedlnil, že sa jej nemohol venovať na párty, priznáva, že do nej začína byť zamilovaný. Chloe by povedala to isté, kebyže ju nechce pobozkať a ona si uvedomí, že ich vzťah nemá zmysel, aj keď spolu tvoria "nice couple". V poslednej chvíli sa odtiahne a rozchádza sa s ním so slovami "Ja nemôžem..."


Chloe je zničená z nechceného rozchodu s Brianom a Alek si začína uvedomovať, že jeho snaha chrániť Chloe nevychádza len z jeho pracovného nasadenia. V meste sa zjavuje zvláštny chlapec - žobrák a Chloe vycíti svojou empaticko-maiovsko-zjednotiteľskou schopnosťou, že je vystrašený. Chce mu pomôcť, no vtedy sa dozvedá, že je šakal - tiež starobylá rasa, ktorá sa snaží vyhubiť rasu mai. Šakalovi menom Kai (bože v tomto seriáli veľa slov končiacich na "i", nezdá sa vám? ) sa podarí utiecť. No Chloe ho opäť stretáva a uverí mu, že je dobrý a chce sa len bezpečne dostať domov. Poskytne mu kúpeľ u nej doma a starostlivo ho schováva pred mamou, ktorá má mimochodom rande(a má bohatší ľúbostný život ako Chloe.) Potom oznamuje svojim mai priateľom, ktorý ju chránia, že plánuje Kaiovi pomôcť bez ohľadu na to, či jej to dovolia. A tak hlavná šéfka ich klanu mai pre San Francisco a okolie jej to schvaľuje, no musia s ňou ísť Jasmine a Alek. No im však dá bez vedomia Chloe príkaz, privolať posily mai na ochranu a boj proti šakalom. Tí však chcú dodržať slovo, ktoré dali Chloe a dostávajú sa do pasce. Kai nie je žiadne chudiatko ako sa zdalo. Zaútočí na nich banda šakalov (spomínala som, že hrozne páchnu a vyzerajú ako bezdomovci?) a našťastie všetci vyviaznú živí a zdraví(výnimka - trochu zakrvavený Alek) vďaka Chloeinmu súcitu a vďaky zo strany Kaia(má šťastie - až taký zlý nie je). Keď sa Chloe vráti domov, jej mama jej hovorí o listine na podpis, kde prehlásia jej otca za mŕtveho, keďže sa 10 rokov neozval. (No Chloe vie, že jej sa ozval...) Na úplny záver prichádza za Chloe Alek a so slovami "My k sebe patríme" ju pobozká. (Konečne !) A Chloe pobozká jeho. :)

S pozdravom, Romi :)

PROMO k 8. epizóde

2 komentáre:

  1. Totálne ma naštvali, keď tento seriál zrušili. Presne ako Jane by Disgn :(:( Všetko dobré rušia.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Prečo tento seriál zrušili?! nahnevali ma tým...

    OdpovedaťOdstrániť