Stránky

Vitajte v tzv.sofistikovanom svete,

zlučujúcom dve spoločné závislosti (knihy & seriály) dvoch autoriek s (takmer) identickým myslením-


ROMI & LILILNIE ..



piatok 17. júna 2011

PLL RECENZIA: 1.časť 2.série: It´s Alive


Po prestávke sa k nám konečne vrátili naše "Pretty Little Liars", a to dokonca už v druhej sérii. Keďže v utorok bol odvysielaný prvý diel, skúsime si zhrnúť všetky podstatné (aj menej podstatné :D) udalosti, ktoré sa udiali.

V pokračovaní článku si prečítajte recenziu od Lililnie. :)



Úvod prvej časti sa vlastne odohráva na tom istom mieste, kde skončila prvá séria, a to pri kostole. Aria, Hanna, Emily a Spencer čelia šokujúcemu zisteniu- telo Iana sa v kostole nenachádza a pritom ho na vlastné oči videli mŕtveho (chúďa Spencer si to dokonca celé prežila). Stavím sa, že každý z vás pozná ten strašný pocit keď vám niekto neverí a vy pritom hovoríte čistú pravdu, ktorou ste si istí na sto percent. Presne tak sa museli cítiť naše štyri hrdinky keď vysvitlo, že telo zmizlo. Keď ešte vezmeme do úvahy aký traumatizujúci deň zažili (opäť- najmä Spencer), vieme si predstaviť, ako hrozne sa museli cítiť. (Ale samozrejme, že existujú spôsoby na odľahčenie situácie- napríklad polemizovať o tom, či Ian nie je náhodou zombie).
Hneď v úvode sa odohráva zvláštna situácia s Garrettom, ktorý má dievčatá odviezť na policajnú stanicu. Zo začiatku som čakala niečo horšie, ale nakoniec ich len upozorní, aby "domáce videá" udržali v tajnosti, pre ich vlastné dobro (inak by sa polícia pýtala na zdroj - čo tak youtube.com ? :D). Samozrejme, my vieme, že Garrett je tiež len ďalší klamár a spolupracuje s Jennou, čiže dôvody mal vlastné.
+vynára sa tu nová vec- už nemáme len "Jenna thing", už je tu aj "Jason thing".

Zaujímavosťou, ktorá prináša do seriálu novú postavu je fakt, že "PLL girls" majú navštíviť psychoterapeutku (aj keď Hanna by povedala cvokárku :D). Začnú sa zamýšľať nad možnosťou , že by sa milej tete Anne zverili s bremenom, ktoré nosia na svojich pleciach, a to s existenciou "A". Zatiaľ sa však rozhodnú, že to nechajú tak.

Medzitým sa vraciame aj k ľúbostným záležitostiam- ako vieme z prvej série, Aria sa nedávno dozvedela o Ezrovej bývalej veľkej láske- Jackie. Reaguje samozrejme odmerane, keďže nevie, čo si má myslieť. Určite tomu nepomôže ani zistenie, že v čase keď sa spoznali bol do Jackie stále zamilovaný. Aj keď to tak nemusí byť vždy, v tomto prípade mlčanie jednoznačne znamenalo súhlas.

V živote Hanny je to zas až príliš zamotané- má pri sebe kamarátku, ktorá až tak skutočnou kamarátkou nie je a pritom ani nevie, že Lucas, ktorý ju vždy chcel pre seba má také dobré srdce, že Caleba v podstate "dotiahne" naspäť len preto, aby bola šťastná. Takže keď sa Hanna vracia zas raz z nákupov, doma ju čaká prekvapenie. Scéna je to naozaj pekná- no Hanna mu nedokáže odpustiť to, ako sa k nej zachoval. Aspoň však zistí, že sa k nej akosi nedostal Calebov list, ktorý jej mala odovzdať Mona. Hneď si to s ňou teda ide vyriešiť- čo sa mi páči. Nemala predsa zahodiť list, ktorý nepatril jej.
Spencer sa so svojim milým vídať nemôže, čo je pre oboch veľmi ťažké. Len nedávno sa dali dokopy a pritom nemôžu byť spolu. Je zaujímavé, že Tobyho som na začiatku až tak rada nemala, bol mi skôr nesympatický. Teraz ho vnímam úplne inak (čo je vlastne vývoj postáv a seriálu- preto nikdy neodsudzujte seriál po prvých dieloch a knihu po prvých stránkach !! ) V závere dielu si však k sebe predsa len nájdu cestu.
Emily, čo sa lásky týka, nemá práve najlepšie obdobie, takže uvidíme, ako sa to vyvinie v ďalších dieloch.

Samozrejme, že sa zas zapája aj "A"- okrem občasných SMS v ktorých ich vždy oslovuje "bitches" sa realizuje aj kradnutím vecí z bytu Ariinho priateľa. A keďže sa naše hrdinky už tete terapeutke-cvokárke chceli zveriť o jej existencii, je jasné , že im to zas musí prekaziť. Vec, ktorá zmizla z Ezrovho bytu sa totiž záhadne objavila zrovna v jej ambulancii. (Nechápem proste ľudí, čo si nechávajú kľúč pod rohožkou). :)
Spencer rieši opäť rodinný problém, ktorý je tu snáď od začiatku- jej sestru počúvajú a chránia akosi viac ako ju. Ona je v podstate len komplikáciou v dokonalej rodinnej idylke. Melissa sa stále nevie zmieriť s faktom, že Ian sa nikdy nevráti, preto je na Spencer naštvaná- neskôr sa jej však ospravedlní a zverí sa s novinkou- ich dieťatko sa má volať Taylor. Informácia, ktorá sa nezdá byť až tak podstatná sa však stane dôležitejšou, ako sa by sme čakali- keď Melisse v jej neprítomnosti príde SMS, znejúca akoby od Iana, Spencer spolu s ostatnými potrebujú zistiť, či je to naozaj on. Na otázku, ako pomenujú ich dieťa však odpovedá správne- lenže AKO ? Videli ho mŕtveho.. Ako môže žiť ?
Nesmieme však zabúdať na fakt, že mŕtva je aj Alison a predsa existuje "SMS-kamarát", ktorý vie všetko, aj veci ktoré by mala vedieť len ona. To isté teda môže byť aj v tomto prípade. Alebo že by to bola tiež "A" ? "A" a Ian sa pravdepodobne poznali, keď sa Ian krátko pred smrťou opýtal "Čo tu robíš?".. možno sa teda stihol zveriť s menom očakávaného dieťaťa a "A" teraz všetkých zmätie ešte viac.
Osobne totiž pochybujem, že Ian žije, pretože naozaj videli ako zomrel a pokiaľ viem, zombie alebo upírov do tohto seriálu zakomponovať nemienia. :D Toto všetko sú len moje teórie, takže uvidíme. :) (Navyše ktože sa nám to vrátil ? - Noel Kahn.. )
V najbližšom dieli uvidíme, ako sa "PLL girls" popasujú s tým, že spolu nemôžu tráviť čas. Predsa len, keď ste sami, so všetkým sa vyrovnáte horšie. Druhý diel s názvom "The Goodbye Look" odvysiela ABC Family v utorok, 21.júna o 8/7c, čiže na stiahnutie bude dostupný v noci z utorka na stredu okolo tretej. Recenziu k tejto časti vám prinesie Romi, keďže sa striedame. :)
A na záver taký menší zoznam, ktorý spíšem pri každej recenzii :) :


NAJ postava z "It´s Alive" celkovo:
Hanna :)
NAJ scéna z
"It´s Alive":
Hanna & Caleb

NAJ oblečenie z
"It´s Alive":
Hanna, Aria

NAJ hlášky z "It´s Alive":
Hanna

NAJ prekvapenie z "It´s Alive":
Ian
NAJ pieseň z "It´s Alive":
Christina Perri- Jar Of Hearts

(Ak vás napadne ďalšia "naj kategória", ktorú by som mohla zaradiť, kľudne môžete poradiť v komentároch. :) Budem si tak svoj zoznam rozširovať. A samozrejme, v komentároch ho môžete vyplniť aj vy, podľa seba).


Zatiaľ s pozdravom,

Lililnie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára