Stránky

Vitajte v tzv.sofistikovanom svete,

zlučujúcom dve spoločné závislosti (knihy & seriály) dvoch autoriek s (takmer) identickým myslením-


ROMI & LILILNIE ..



štvrtok 23. júna 2011

Teen Wolf 4. časť 1. série - "Magic Bullet"


Takže je za nami 4. časť TW (skratka skoro ako pre Twilight :D) a je čas na menšiu recenziu. Čo k tomu povedať, celkom zaujímavý diel. Začínal dosť neobvykle (ako všetky časti TW) , príchodom novej postavy Kate (sestra otca Alison), na ktorú zaútočil "alfa", no ona však postrelila Dereka. Mohli sme sa čudovať, čo je to za akčnú ženu, ale po zistení, "kto je zač", nám to bolo jasné. - "Hunter Family". Derek pomaly začína umierať na postrelenie, nie striebornou guľkou, ako naznačil Stiles (čo by bolo logické pri vlkolakoch), ale akousi neznámou do 48 hodín vraždiacou guľkou. Scott, ktorý mal mať rande s Alison, hneď po vyučovaní, ani netušil, že bude musieť zháňať tú istú guľku, pre záchranu Dereka. A už vôbec netušil, že mravná Alison, nebude až taká mravná, ako sa zdala. Samozrejme, jej nemravný priestupok ma na svedomí kamarátka.
Poobedné učenie s Alison končí večerou s jej rodinou a nepríjemným vyšetrovaním jej otca. Zatiaľ Stiles bojuje s Derekom, ktorý už začína páchnuť "smrťou". Scottovi sa úspešne, možno až príliš rýchlo podarí nájsť požadovanú guľku a najnapínavejšia scéna prichádza pri dverách, keď Kate obviňuje Scotta z krádeže, niečoho, z jej tašky. Všetci sme v napätí, lebo si myslíme, že odhalila Scottovu krádež guľky. Napokon vysvitne, že išlo o krádež prezervatívu, ktorý ukradla Alison. Scott prichádza na poslednú chvíľu za Derekom a zachraňuje Stilesa pred nočnými morami z odrezanej Derekovej ruky.
Epizóda končí nepríjemným pohľadom na Derekovho strýka, ktorý je dôkazom neľudskosti Alisoninej rodiny. No však jej rodina sa nevzdáva pri hľadaní alfu a jeho svorky.

Celá epizóda sa nesie v duchu Stilesových komických momentov, ktoré osviežujú celý seriál.
Niektoré scény alebo momenty sú až nereálne a naivné najmä vtedy, keď sa jedná o niečo nadprirodzené. Derek sa až príliš rýchlo prebúdza a vstáva po vyliečení rany z postrelenia. Scottovi vždy zmiznú pazúre v tej chvíli, keď ho už-už môže Alison odhaliť. Aj niektoré dialógy majú slabé miesta, keď Scott vystúpi z auta pred nemocnicou a položí až hlúpu otázku "What are we doing?" ....

Zatiaľ seriál hodnotím priemerne, so silnými a slabými miestami. :) Uvidíme, čo prinesú ďalšie epizódy...

Promo k 5. epizóde


To je odo mňa zatiaľ všetko. S pozdravom,
Romi :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára