Stránky

Vitajte v tzv.sofistikovanom svete,

zlučujúcom dve spoločné závislosti (knihy & seriály) dvoch autoriek s (takmer) identickým myslením-


ROMI & LILILNIE ..



piatok 8. júla 2011

Teen Wolf 5-6. časť 1. série


Na úvod môjho článku by som sa chcela ospravedlniť za môj neskorý článok, bohužiaľ minulý týždeň som nemala čas napísať recenziu a tak vám teraz prinášam spojenú recenziu dvoch častí.
Ako ste isto videli, posledné dve časti boli až - až plné fantasy prvkov a strašidelných okamihov. A najbližšia časť nám prinesie ešte viac napätia a hororu.
Scott a Derek začínajú čoraz viac pátrať po "alfovi" o ktorom zatiaľ nič nevieme, len to, že má červené oči. No on dáva o sebe patrične vedieť a ešte aj útočí. V úvode piatej časti zaútočil na Jacksona a Lydiu, ktorí sa z toho ťažko spamätávajú. Oficiálny verdit znel: "útok pumy", ale oni dvaja vedia, že puma to nebola. Vedia aj to, čo to bolo v skutočnosti??
Lydiu neustále strašia červené oči a je z toho veľmi zmätená. Pár dni po udalosti je pod liekmi a ani nevníma návštevu Stilesa, ktorého takmer pobozkala, pretože si myslela, že to je Jackson. Za to Jackson príde ešte aj ku škrabancom od Dereka, ktoré sa akosi nevedia zahojiť, hnisajú, bolia a takmer vysávajú život z Jacksona
. Neskôr môžeme vidieť nechutnú scénu, ako z Jacksona výjdú pazúry a ak sa mám priznať, nepochopila som, čo to malo znamenať a ani význam tej scény.
Súčasne stále podozrieva Scotta a cíti, že niečo tají. Chce sa spriateliť s Alison a Scottom. (Zrejme sa riadi heslom, "keď chceš poraziť nepriateľa, spriateľ sa s ním")
Scott stále bojuje so svojím hnevom, pri ktorom sa okamžite začína meniť na vlkolaka (ak som ešte nespomínala, tak v tomto seriáli neuvidíte vlkolakov v podobe, akej sme zvyknutí. Krásny veľký psíček, ale v podobe nejakého "mutanta", niečo medzi človekom a príšerou) Derek sa ho snaží trénovať a prepadá ho na rôznych miestach, z čoho je Scott vystresovaný, lebo sa obáva, že to je alfa. Mimochodom raz sa s ním aj stretne, no úspešne pred ním utečie a ten mu zanechá na skle odkaz v tvare špirály. Derek sa snaží zistiť, čo tá špirála znamená, keďže v minulosti bola zabitá srna a na tele mala presne ten istý znak. Takmer zabije Scottovho šéfa - veterinára, lebo ten mu nechce prezradiť, čo o tom vie. (Vie o tom niečo?? Zatiaľ pôsobí neškodne) .
Derek zakazuje Scottovi vídať sa s Alison, lebo si myslí, že to je dôvod, prečo sa nevie ovládať. To sa len Scottovi veľmi ťažko darí praktizovať, keďže si začína uvedomovať, že ju miluje. (Áno naozaj to povedal :D) Stiles sa rozhodne byť jeho pomocníkom a začne mu merať tlak počas hnevu. Experiment číslo 1 : Scott ma zaviazané ruky a Stiles do neho hádže loptičky, čo Scotta tak rozčúli, že za skoro premení. Jeho tlak nesmie zrejme presiahnuť 160. Z diaľky ich sleduje Jackson a baví sa na tom. Chápe o čo tam ide??
Náhodným experimentom číslo 2 by sa dala pomenovať situácia, keď si na Scottovi v škole vylieva zlosť učiteľ, pretože si nespraví domácu úlohu. Stiles sa potí od strachu, pretože Scottom tlak opäť stúpa, no dotyk Alisoninej ruky ho upokojí. Verdikt experimentu? Alison je záchrana. !
Experiment číslo 3: Stiles dá do ruky Scottovi kľúč, "len ho drž" - káže mu. Stiles potom poškriabe autom istým típkom, ktorí sa ihneď vrhnú na Scotta, ktorý ako truľko stále drží v ruke kľúč. Scott ovládne svoj hnev, tým že nájde hlas Alison. A tak problém ovládania sa zdá byť vyriešený. No môže byť Alison jeho najväčšou pomocou, keď s pomocou tety pri príprave domácej úlohy zisťuje, že jej potomkovia zabíjali veľlkých vlkov???
Záver šiesteho dielu končí hororovo, keď Scott sa rozhodne s pomocou Stilesa privolať alfu. Ten však začne útočiť a vyzerá to tak, že zabije Dereka. Scott a Stiles utečú do školy, no však ich bezpečie nie je isté. Ukážky nasledujúcej časti to potvrdzujú.





PROMO 7. epizódy:



S podzravom,
Romi :)

2 komentáre:

  1. Aspoň nie som sama čo tú nechutnú scénu nepochopila.. :D Strašné to bolo.. :-/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No presne, vôbec nechápala, prečo to tam dali a ani čo tým chceli povedať. Fuj, hnusné to bolo :-/

    OdpovedaťOdstrániť